Безупречно почистване след извършен ремонт

by admin . 0 Comments

почистване след ремонт

Ремонтите са необходимост, от която нито едно българско семейство не се лишава поне веднъж в годината. След ремонт всяко жилище се нуждае от ефикасно почистване, за да заблести. Мръсотията е навсякъде, а две ръце сякаш не са в състояние да се справят с цялото това бедствие. Не бива да се залъгвате. Решение има и дори не е нужно да се обръщате за помощ към различни фирми за почистване.

Ако случайно ви се налага да правите какъвто и да е ВиК ремонт, ние горещо ви препоръчваме следният сайт – mrvik.bg, понеже са истински професионалисти и разбират от работата си.

Абсолютно сами бихте могли да се справите с огромната мръсотия у дома, като се доверите на силата на няколко домашни средства. Те ще ви бъдат от полза точно в онзи момент, когато спешно се нуждаете от бързо премахване на остатъците от мръсотия, прах, разни предмети и следи от мазилка. Пълният безпорядък може да изкара от равновесие дори най-спокойният човек. За да се извърши почистването ефективно и бързо, трябва да се въведе ред със следване на няколко основни правила.

Стъпки за основно почистване след ремонтна дейност

Стъпка 1: започнете с направата на списък, който ще ви насочи какво точно ви е необходимо, за да извършите почистването. Запишете си всички онези препарати и принадлежности, без които не бихте могли да се справите. Отидете до магазина, закупете ги и се захващайте със задачата си.

Стъпка 2: най-големите боклуци са с предимство. За да се отървете от тях, си пригответе чували за смет. Изчистете всичката прах след тях, но нашият съвет е да не мокрите метлата, за да не вкарате прахта още по-надълбоко в пода. Задължително проветрете помещението след това.

Стъпка 3: обърнете внимание на пода. За целта може да употребите домашни средства. Отличен в случая е ябълковият оцет. При положение, че по пода са останали петна от вар или цимент, почистването може да се извърши с разтвор, който се приготвя от вас самите: 3 супени лъжици пресен сок от лимон, изстискани в литър вода. Действа безотказно!

Стъпка 4: не забравяйте за банята. Минете плочките, вратите и всички повърхности, които са измърсени. Използвайте подходящите препарати. Ако забележите следи от лепило по плочките, пригответе си лакочистител и ги отстранете. Задължително оставете вратата на банята отворена, за да се изпари всичката миризма от употребата на почистващи препарати.

Стъпка 5: не забравяйте, че трябва да се обърне внимание и на всички филтри в стаята. В това число влизат тези на климатика, водни филтри и абсорбатори. Извадете ги, след което ги изчистете старателно. Обикновено по тях се лепи много прах, който се вдишва при пускане на уреда.

Стъпка 6: справете се с миризмата на прясна боя, като използвате малка купичка, в която сте поставили сода бикарбонат. По този начин ще абсорбирате миризмата, която ви дразни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *